Olie opvoerpompOlie opvoerpomp

Motor winterklaar te maken.

Olie- en dieselfilters vervangen en olieverversen. De filters krijg je het makkelijkst los met een filtertang. Het dieselsysteem is zelfontluchtend. Je moet alleen zorgen dat het filter goed vol zit met diesel door via het ontluchtingsbout het vol te maken. Een bijkomend voordeel is dat de dieseltank hoger ligt dan de dieselfilter. Na het verwisselen van de dieselfilter startte de motor zonder te aarzelen.

dieselfilterdieselfilter
dieselfilterdieselfilter
forte diesel conditionerforte diesel conditioner

Het olieverversen moet net zo eenvoudig gaan. Maar helaas de opzuigpomp was defect. De plunjer zat niet meer aan de stang vast. Met veel moeite de onderdelen uit het pomphuis gepeuterd en boven een oliebak uitgeklopt. Na de plunjer weer vastgemaakt te hebben aan de stang bleek de pomp nog steeds niet te pompen, ook niet nadat ik de plunjer andersom had vastgemaakt. Toen ik een blik in de oiliebak wierp zag ik een kogeltje liggen. Die had nog in in het plunjerhuis gemoeten. Nu werkte de opzuigpomp wel normaal en kon ik de olie uit het carter pompen. 

Als laatste heb ik Forte dieselconditioner aan de dieseltank toegevoegd. Dit product reinigt het complete brandstofsysteem inclusief injectoren en verstuivers.